09 května 2006

Motivace mé mysli

Potřebuji si být dobře vědom k čemu mi budou peníze a majetek dobré. Pokud si nebudu toto dobře uvědomovat a nebudu mít podrobnou přitažlivou představu, pak nebudu mít ani dostatečnou motivaci.
Sepisuji si představy, jak to bude vypadat, až budu bohatý. Když jedu autobusem, zavřu oči a vytvářim si konkrétní realizace snů. Je velice zajímavé, že s tím jak mlhavé představy krystalizují v konkrétní obrazy, myšlenky a názory. Zjišťuji, že mnohdy musím především své názory silně modifikovat. Že ony původní mlhavé představy o životě bohatého člověka nelze dost dobře naroubovat na současnou realitu okolního světa. Zjišťuji, že ne všichni lidé jsou "hodní". A že nelze okolní lidi rozdělit ani do škatulky "hodný" nebo "zlý". Že zlý může být někdy hodný a naopak. Ať vědomě nebo nevědomě.
Všechny tyto vlastnosti našeho světa a mých představ o něm vedou k tomu, že představa mého života jakožto bohatého člověka se čím dál tím více liší od původní obecné mlhavé představy, že bohatý člověk je prostě člověk, který má hodně peněz a majetku. Zjišťuji, že skutečně bohatý člověk je tak bohatý, že může 24 hodin denně realizovat své sny. Že je skutečně svobodný. Ale nejvíce bohatým ho teprve udělá to, jak s těmito 24 hodinami umí naložit. Jak dobře je umí využít pro svůj prospěch i pro prospěch okolí. Že svůj svobodný čas, kterého má podstatně více než chudý člověk, který musí velkou část věnovat zajištění živobytí, nepromarní. Že využije své svobody a svého finančního a časového potenciálu naplno. Má mnohem širší možnosti pro budování štěstí a radosti ze života. K tomu je však zapotřebí být bohatý nejen majetkem, ale především i ve svém myšlení. Takto bohatí lidé jsou často ti, kteří přišli ke svému bohatství svou vlastní myslí. Chci zbohatnout prostřednictvím své mysli.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home