20 července 2006

Láska a peníze 2

Ještě existuje v principu čtvrtá možná odpověď. Označme ji D.
D. "Celý den dělám práci, která mne nebaví a stěží s tím uživím svoji rodinu."
Pokud je odpověď D, pak je životní situace ze všech čtyřech možností nejhorší. Není ani láska ani peníze. A z toho pramení, že je jen stres, pesimismus a v konečné fázi deprese. Přejít od D. k C. je těžší než by se na první pohled zdálo. Na této cestě je totiž zapotřebí překonat sama sebe. Překonat svůj současný životní styl, překonat své zvyky (zlozvyky), svůj přístup k práci, ke svému okolí, k lidem, k technologiím, ke svému zdraví, času a mysli. Nahradit staré zvyky novými, vedoucími k C. nikoliv k setrvávání v D. Změnit svůj život je velký úkol rovnající se výstupu na deset nejvyšších hor světa. Na deset nejvyšších vrcholů světa nelze vystoupit najednou. Je zapotřebí je zdolávat postupně. Jeden za druhým. Zdolávání každého vrcholu je zapotřebí dobře rozmyslet. Kde postavit výškové tábory. Jaké si připravit vybavení a jakou podstoupit přípravu před výstupem. A pak udělat první krok. První krok ze základního tábora směrem k prvnímu výškovému táboru. To je začátek výstupu na první horu.
Před tím vším je ale zapotřebí udělat rozhodnutí. Dospět k závěru, že chci změnu, že chci změnit svůj život tak, abych neříkal D. Dospět k rozhodnutí svým srdcem, tělem, myslí i duchem. Takové rozhodnutí srdcem vnitřně mému já říká, že změnu svého života chci provést, protože miluji takovou změnu. Rozhodnutí tělem mi vnitřně říká, že změna povede k rozvoji mého těla a k lepšímu uspokojování fyzických potřeb jako je kvalitnější životospráva vedoucí ke zdravějšímu a vyrovnanějšímu životu. Rozhodnutí mou myslí dovede takové rozhodnutí vysvětlit a podpořit racionálně. Rozhodnutí duchem vede k tomu, že je možné cítit potřebu změny z celé své duše. Je třeba se rozhodnout ve všech čtyřech rovinách najednou, aby celé já bylo v souladu. Pevné rozhodnutí ve všech čtyřech rovinách je prvním krokem k úspěšnějšímu, plnohodnotnějšímu a bohatšímu životu.
Žijte zdravě a uvědoměle.

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Tvůj blog je opravdu zajímavý. Stačilo jej chvíli procházet a ihned mne zaujal. Jen tak dál. Třeba zbohatneš na sponzorech :-D

25 září, 2006 22:27  
Anonymous Anonymní said...

I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
It's pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

Here is my website cheep car insurance [trilln.com]

15 června, 2013 11:01  

Okomentovat

<< Home