28 ledna 2007

Budování pozitivního postoje

Někdo kdysi řekl velkému francouzskému filozofovi B.Pascalovi: "Kdybych měl váš mozek, byl bych lepší člověk." Pascal odpověděl: "Buďte lepší člověk a budete mít můj mozek."

Věž v Calgary je vysoká 191 metrů. Celková hmotnost věže je téměř 11 tisíc tun a více než polovina této hmotnosti leží v základech. Nejúžasnější stavby stojí na nejpevnějších základech. Tak jako velké stavby stojí na pevných základech, každý úspěch potřebuje pevné základy. Základem úspěchu je správný a pevný životní postoj.

V jednom okresním městě žil pan Pepa a ten každý rok prodával na náměstí různobarevné balónky. Jeho balónky měly různou barvu. Když mu obchod zrovna moc nešel, tak vypustil jeden z heliem plněných balónků a ten stoupal k obloze stále výš a výš. Stoupající balónek vždy přitáhl zraky všech dětí z náměstí. Děti pak obvykle žadonily, že chtějí také takový balónek, a tak se Pepovi obchod s balónky opět rozjel. A tak to šlo celé dny stále dokola až jednoho dne přišel k Pepovi malý chlapeček Honzík a zeptal se ho: "Pane Pepo, když vypustíte ten černý balón, tak ten také poletí?" Pan Pepa řekl: "Honzíku, to není barvou balónu, je to tím co je uvnitř, co způsobuje že letí k nebi", a pustil černý balónek do nebes.
Stejné je to s celým naším životem. To co je uvnitř nás se počítá. Náš přístup k životu. Naše postoje uvnitř nás jsou to, co nás může povznést kam budeme chtít.

Žijte uvědoměle a zdravě.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home