30 listopadu 2006

Výstup na vrchol finanční nezávislosti

Na výstup na vrchol finanční nezávislosti je možné se dobře připravit. Žijeme v úžasné době, kdy na tento vrchol vystoupilo již velké množství lidí před námi. Považuji za více než vhodné seznámit se s co nejvíce způsoby, prostřednictvím kterých se podařilo ostatním na tento vrchol vystoupit. Na vrchol finanční nezávislosti nevede totiž jen jedna cesta. Způsobů jak na něj vystoupit je mnoho a každým dnem jsou objevovány nové. Pro prvovýstup bych si však dovolil doporučit najít si tu svou cestu mezi známými a vyzkoušenými. Hledat nový způsob a novou cestu je nesmírně zábavné, ale také náročné. Nejsem si jist zda pro prvolezce vhodné. Na životě je úžasné, že tato volba je jen na každém z nás. Můžete se sami svobodně rozhodnout na čem chcete získat finanční nezávislost, svobodu a bohatství.
Výhodu výše naznačeného postupu přípravy získáváním informací od úspěšných horolezců, kteří již vrchol finanční nezávislosti zdolali, spatřuji zejména v tom, že se jedná o jistý způsob jak se na vrchol dostat. Někoho může zavést na vrchol finanční nezávislosti štěstěna. Neuvěřitelná klika způsobí, že vyhrajete jackpot a jste venku z krysího závodu. Pokud však o vyhrané peníze přijdete. Nevíte jak se na vrchol vystupuje, aby jste svůj výstup zopakovali, pokud bude třeba. A že vyhrajete jackpot podruhé. To je prakticky vyloučeno. Jakmile se vám podaří pokořit jednou vrchol finanční nezávislosti. Získáte svobodu na celý život. I kdyby vás sebevětší smůla připravila o veškeré zázemí, které vám umožní těšit se osobní svobodě, pak díky svým znalostem a zkušenostem vystoupíte na vrchol finanční nezávislosti znovu. Až se vám to podaří, tak můžete občas hrát takovou hru. Představíte si, že všechen váš skutečný majetek je jen virtuální. Není skutečný. Vy si jen myslíte, že jej vlastníte. Tuto myšlenku ze své mysli odstraníte a jste rázem chudí. Nemáte prostředky pro svobodný život. Musíte jít si je vydělat do krysího závodu. A hledáte znovu cestu jak získat finanční nezávislost. Takto si můžete zkusit vystoupit na vrchol finanční nezávislosti několikrát. Každý výstup je totiž jiný a člověka obohatí o znalosti, zkušenosti a nové přátele.
Studujte, sledujte okolí, jak to dělají úspěšní. Přejímejte dobré věci a na dobré nápady upozorňujte. Všímejte si jak kolem vás fungují businessy. Proč tady stojí na parkovišti chlápek. Jak ten business funguje? Jak tečou peníze a kolik to tak hodí? Co by se tady dalo zlepšit? Jak bych postupoval, kdybych mu měl konkurovat? Co bych poskytl navíc? Jak bych to udělal, aby to pracovalo efektivněji? Jak to zautomatizovat?
Nejdůležitější otázka, kterou je dobré si klást alespoň desetkrát denně.
Co dobrého mohu udělat pro ostatní?
Můžete začít třeba tím, že dnes někoho pochválíte. Že poskytnete vlídné a dobré slovo. Nic vás to nebude stát a přitom uděláte jednu z nejlepších investic. Dobré slovo je základním táborem na úpatí hory finanční nezávislosti.
Žijte uvědoměle a zdravě.

2 Comments:

Blogger ods said...

Pokud vatu, tak doporucuji pozornosti adsense, ackoliv tvrdi neco jineho, tak jiz funguji i na ceskych strankach.

04 prosince, 2006 00:21  
Blogger Vaťák said...

Zkusím a uvidím :-)

05 prosince, 2006 06:21  

Okomentovat

<< Home