29 ledna 2007

Založte si blog

Je tak úžasné mít svůj vlastní blog. I kdyby jej nikdo nečetl, je to úžasný nástroj sebereflexe a nabízí velký prostor k řešení řady otázek tím, že se je snažím konkretizovat vyjádřením slovy. Mlhavé snové vzory se mění v jednotlivá nesouvislá slova a útržky vět, které se pak spojují v dalších vrstvách mého mozku v souvislejší věty, které přecházejí prostřednictvím mých prstů do stroje a z něj do internetu do celého světa, kde mohou najít úrodné mozkové závity, kde budou dále vzkvétat a bylo by moc pěkné, kdyby posíleny a rozšířeny dalšími desítkami a stovkami myslí proudily dál internetem. Založte si blog, aby jste mohli okusit obdobnou zkušenost. Přiviňte se duší blíže k internetu. Staňte se jeho součástí a on se stane částí vás. Internet tvoříme my lidé. Založte si blog na téma, které je vašemu já nejbližší. Téma, o kterém budete moci psát celé hodiny. Může to být něco odborného nebo něco osobního nebo jen vaše fantazie. Popisujte své sny, popisujte jak si myslíte, že by bylo možné jich dosáhnout. Možná se budete mýlit, to ale vůbec nevadí, protože mýlit se je tak lidské. Bude správné, že se budete v něčem mýlit, protože já, vy i oni, my všichni se v něčem mýlíme. Nikdo není dokonalý. Nikdo nezbaštil všechnu moudrost světa. A kdo tvrdí že ano, popírá svoji nejniternější vlastnost. Popírá svoje lidství.
Založte si blog, teď hned, protože je to úžasný nástroj, který se vám bude hodit při cestě životem, ať již směřujete kamkoliv.

Založte si blog a pište o čemkoliv. Nestarejte se a nestrachujte. Ať budete psát jakkoliv vždy si váš blog nějaké čtenáře najde a vždy mezi nimi budou ti, kteří vás budou chválit a vždy mezi nimi budou i ti, kteří vás budou hanět a osočovat, někdy i slovy zrna hrubšího. Nenechte se odradit. Nebojte se. Nic vám nehrozí. Nehrozí vám žádné fyzické nebezpečí. Neznám jediného člověka, kterého by internet pokousal nebo do něj narazil velkou rychlostí jako nějaký dopravní prostředek. To se nestává ani u vysokorychlostního internetu :-)
Nebojte se psát. Nebojte se založit si svůj blog. Nebojte se toho, že něco nezvládnete. Nebojte se žít. Jděte do toho. Hned teď. Nic to nestojí a je to úžasná životní zkušenost. Nemůžete tratit, můžete jen získat. Ideální příležitost. Stačí se jen rozhodnout. Rozhodněte se teď hned. Pokud se vám to nebude líbit, můžete s tím okamžitě kdykoliv přestat. Můžete se k tomu kdykoliv vrátit. Žijeme ve svodobném světě, a tak žijme svodobně. Užívejme svobodného života. Pokud se vám to bude líbit, může se váš blog stát vaším dalším společníkem a nástrojem ve vašem životě. Pomůže vám přemýšlet, pomůže vám vidět, otevře vám oči i duši. Založte si blog.

Žijte radostně a zdravě.

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Nazdar po delší době.
Reaguji na tento titulek, protože o této věci delší dobu uvažuji a teď se chystám do toho vletět (shánět informace jak tvořit stránky) a za nedlouho se přiřadit k lidem jako jsi ty (jestli TYkání vadí, stačí říct) a jako je "koruna.bloguje.cz" apod. Proč? Protože si myslím, že takových lidí jako jsou moji rodiče je(nejen) v naší republice spousta. Moji rodiče (a řekl bych i velká většina jejich vrstevníků)totiž sílu internetu pořádně nevnímá a ani je moc nezajímá. Zatím co má generace (bude mi22) je na internetu min. 3 dny v týdnu. A jakmile generace přede mnou odejdou, tak je nahradí generace, která bude brát net jako samozřejmou součást života. Tzn. 2 enerace lidí(v naší republice) s připojením na net navíc. Do toho levnější a rychlejší připojení. Studuji VŠ a uvědomil jsem si, že je to neuvěřitelně hluboká studnice informací. Nejen těch, které do sebe musím nasoukat povinně, ale i těch které si můžu vybrat svobodně. Těch, které se mi líbí. Těch, se kterými mohu plánovat budoucnost. Těch, které se mi budou lépe pamatovat, protože se je učit nemusím, já se je učit CHCI. Proč bych se nemohl zúčastnit přednášek na téma marketing, proč bych nemohl požádat o radu profesora informatiky, jak vytvářet webové stránky, proč bych nemohl jít na přednášku o podnikání, vedení lidí, působení reklamy,atd., atd.? Když mi něco na netu nebude jasné můžu přijít za lidmi, kteří mi ochotně pomůžou. Mslím totiž, že věšina lidí je ráda jestli někdo jiný jevý zájem o jejich myšlenky. Tak proč nespustit kbelík k takovým lidem, kteří ho rádi naplní informacemi nejrůznějšího tématu?
Proto druhá věc, kterou udělám až pojedu na zkoušku(ta je ta 1. věc) bude sehnání informací o vytváření www stránek.
Zdraví AL

30 ledna, 2007 18:34  
Blogger Vaťák said...

Z tvého příspěvku je cítit nadšení. Myslím, že kráčíš správným směrem. Zejména ono nadšení ti v začátcích hodně pomůže. Lidé se totiž nejraději podělí o své znalosti s nadšenými lidmi, protože jsou to právě nadšenci, kteří čerpajíce ze svého nadšení obrovskou energii, jsou schopni dojít velmi daleko. Jsou schopni zdolat vytyčený vrchol.
Studentská léta jsou ideální, protože ti velkou část dne neukusuje krysí závod, i když příprava na některé povinné předměty... (ne všichni profesoři jsou ideální), ale to je součástí přípravy na život (ne vše je ideální). Je to tréning v síle. :-)

01 února, 2007 07:28  

Okomentovat

<< Home